De praktijk

In maart 1981 is Henk Terwoert afgestudeerd als Tandarts Algemeen Practicus en besloot hij zijn eigen praktijk te beginnen in Veghel onder de naam H.Terwoert, tandarts. Met een behandelkamer aan huis werkte hij met maar één assistente, die alle werkzaamheden deed: van het assisteren aan de stoel tot het organiseren van alle overige werkzaamheden rondom de agendaplanning in het grote afsprakenboek.

Eleonore (onze Noor), die al sinds 1983 in de praktijk werkt, heeft 10 jaar samen met Henk gewerkt totdat ze zelf gezinsuitbreiding kreeg. In deze periode verhuisde Henk naar een andere woning, wat het begin van de groepspraktijk was.

Er werd een tweede assistente aangenomen tijdens het verlof van Noor en een maand later startte er ook een mondhygiëniste, waar een tweede behandelkamer voor werd gebouwd. De rustige eenmanspraktijk veranderde langzaam in een levendige praktijk met een tandarts, mondhygiëniste, 2 assistentes en zo nu en dan een stagiaire. De administratie en organisatie werden meer en meer en de stagiaire die op dat moment stage liep, bleek erg goed in het team te passen. Yvonne werd als derde assistente aan het team toegevoegd.

De gezinsuitbreidingen binnen het team namen toe, de assistentes gingen parttime werken en met de bouw van een derde behandelkamer en balie breidde het team zich door de jaren heen uit. Meerdere assistentes volgden een opleiding tot preventie-assistente, zodat zij patiënten nog beter konden helpen aan een mooi en gezond gebit.

Inmiddels is de rustige eenmanspraktijk uitgegroeid tot een gezellige, moderne groepspraktijk met 3 tandartsen, 2 preventie-assistentes en 3 tandartsassistentes. De sfeer is onderling erg gezellig en er is voor elke patiënt persoonlijke aandacht. Patiënten krijgen hierdoor al bij binnenkomst een goed en ontspannen gevoel. De kinderen van toen komen nog steeds, maar dan nu met hun eigen gezin.

Wij doen ons uiterste best om u de vertrouwde en prettige sfeer te laten proeven die er hangt en zien u graag in onze praktijk!